SPF Åboland

Uttagning i Åboland

12.03.2019 kl. 09:12
Åboland utsåg vinnare i förbundets frågsporttävling. Finalen utspelas i Åbo 4 april.

I mitten av februari utspelade sig en spännande tävling i Pargas. Det var den åboländska frågesportsuttagningen på hotell Kalkstrand. Stort tack till värdföreningen Pargas svenska pensionärer som ställde upp med allt praktiskt samt med funktionärer.  

Nagulaget flankeras av funktionärerna Lilly Hollstén (t.v.) och Vivan Norring-Nyström (t.h). Festingarnas lag fr.v. Ann-Marie Pettersson, Rune Franzén och Pia Danielsson.

Frågorna hade för första gången beställts av Jesper von Hertzen som också gjort frågor i bl.a. Hufvudstadsbladet. Tävlingen var mycket jämn men Nagu Festingarna avgjorde i slut med hela 2,5 poäng till nästa lag. I laget tävlade Britt-Marie Danielsson, Rune Franzén och Ann-Marie Pettersson. Tvåa var Dragsfjärd lag 2 med laget Leena Hedlund, Risto Pönni och Leif Åhlfors. Tredje plats gick till Åbo lag 1 med Henning Grönroos, Jan-Peter Kullberg och Gun Herranen.

Totalt var det hela tio lag som deltog vilket är nytt rekord.  Frågesporten går vidare så att finalen ordnas i Åbo på Kåren den 4 april. Publik är också välkommen dit.

Foto: Stig Kavander

 

Mona Lehtonen