SPF Åboland

Många nya med på kryssningen

01.12.2018 kl. 13:47
Många nya pensionärer var i år med på den åboländska lillajulskryssningen. Benny Törnroos underhöll med melodier av Georg Malmsten och många goda bekanta från andra delar av Åboland sågs igen.

De åboländska pensionärerna har fördelen att varje år få delta i en trevlig och stämningsfull julkryssning. Traditionellt är det Åbo Svenska Pensionärsklubb som håller i trådarna. Så även denna gång då Carita Isaksson skött koordineringen. Ett stort tack framfördes till henne under kryssningen och det gör vi också nu efteråt.

Det var ca 240 deltagare som äntrade m/s Grace på måndagskvällen och lika många som landsteg i Åbo kvällen därpå. På programmet fanns fri samvaro men också en julfest i konferensutrymmet. Det mest väntade programmet på festen var Benny Törnroos uppträdande. Han visade filmer om Georg Malmsten och framförde också själv många av mästarens verk såsom Hangövalsen där publiken sjöng med.

Kryssningens koncept går ut på att de deltagande föreningarna bidrar med program och vi fick höra Inga-Lill Karlsson från Åbo, Pentti Friberg från Dragsfjärd och Mikael Reuter från Pargas framföra några texter. De samlade Kimitoöns pensionärer hade ett uppskattat stiligt luciatåg. Jan Törnqvist från Houtskär framförde många låtar varav den lokala sången om nypotatisodlaren var en succé.

Nästa kryssning är redan bokad så alla åboländska pensionärer har något att se fram emot inför år 2019. Naturligtvis kan också andra komma med. Ju fler vi är tillsammans ju gladare vi bli.

Mona Lehtonen, ombudsman

 

Mona Lehtonen